Καλώς να ορίσετε

Οι διακοπές σας εδώ θα σας μείνουν αξέχαστες, κοντά μας θα γνωρίσετε την γνήσια Κρητική φιλοξενία στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον μας

bookingcom

findusonfacebook

Airbnb Logo Blo.svg

Κίσσαμος

Η Κίσαμος ή Καστέλι Κισάμου είναι μια μικρή πόλη στη δυτική Κρήτη, στο βορειο-δυτικό άκρο του νησιού.

Η Κίσαμος, που πολλοί την αναφέρουν ακόμα με το παλιότερο όνομα Καστέλι, βρίσκεται στη μέση του κόλπου της Κισάμου, 43 χιλιόμετρα από τα Χανιά. 

Το όνομα Καστέλι δόθηκε στην πόλη γιατί εδώ υπήρχε κάποτε ενετικό φρούριο, που δεν σώζεται σήμερα.  Αντίθετα, το όνομα Κίσαμος είναι πολύ παλιότερο και θεωρείται προ-ελληνικό, αλλά δεν υπάρχει σίγουρη ερμηνεία για την προέλευση του.

Το Καστέλι ή Κίσαμος είναι μια μικρή πόλη 2000 περίπου κατοίκων,  με ένα πολύ συμπαθητικό λιμανάκι, πολλά μαγαζιά, καφετέριες και ταβέρνες, κυρίως κατά μήκος της παραλίας, μεγάλη ιστορία και πολλή ζωή. Είναι ένα πολύβουο μέρος, που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του επισκέπτη και του τουρίστα με το παραπάνω, χωρίς να εντυπωσιάζει στην αρχή. 

Η περιοχή της Κισάμου είναι ιδιαίτερα εύφορη, πλούσια σε παραγωγή σταφίδας, ελαιολάδου, σταφυλιών και κρασιού καθώς και τσικουδιάς. Από τα πρώτα ιστορικά χρόνια έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σαν πρωτεύουσα της περιοχής και οικονομικό κέντρο της επαρχίας Κισάμου του νομού Χανίων.

Το λιμάνι στην Κίσαμο βρίσκεται έξω από την πόλη και είναι ο συνδετικός κρίκος της Κρήτης με την Πελοπόννησο, ενώνοντας το νομό Χανίων με τα Κύθηρα, το Γύθειο και την Καλαμάτα. Από εδώ επίσης αναχωρούν καθημερινά τα καραβάκια που κάνουν τις ημερήσιες εκδρομές στο νησί Γραμβούσα και την παραλία Μπάλος.

Η πόλη της Κισάμου απέχει 11 χλμ από το "Καλάμι Rooms & Apartments".

Περισσότερα για τα Φαλάσαρνα στο explorecrete.com